Wat zijn de juiste afwerkingsmaterialen voor je vastgoedinvestering?

Investeren
01.04.2021

Wanneer je een woning of appartement gaat verhuren, denk je best na over de inrichting ervan. Onderhoudsvriendelijke en duurzaam materiaal selecteren is alvast een must. Je wilt namelijk niet constant gebeld worden door je huurder voor mankementjes aan de woning of het appartement. Wij geven je enkele tips bij het inrichten van jouw investeringsvastgoed.

Installeer een degelijke keuken

In een woning of appartement dat je gaat verhuren, plaats je beter geen al te dure keuken. Een keuken wordt vaak gebruikt, er wordt gesneden op het werkblad … Kies wel voor degelijke toestellen, kasten en materialen, want je wilt wel dat je huurders een bepaald comfort genieten in je woning of appartement.

Denk ook na over het onderhoud van de materialen. Een werkblad van hout vraagt de nodige aandacht. Van een huurder kan je moeilijker verwachten dat die even zorgzaam met het werkblad (en andere materialen) zal omspringen als jijzelf.

Kies voor tegels in plaats van parket

Nog een gouden tip bij je vastgoedinvestering: kies een tegel in plaats van parket. Een mooie tegel is heel onderhoudsvriendelijk en kan tegen een stootje. Parket is prachtig, maar laat er iets zwaars op vallen en je hebt gauw putjes of schade. Let ook op met natuursteen, daar kunnen vlekken al eens indringen. Opteer dus voor een vloertegel die tegen een stootje kan en lang meegaat. Dan hoeft je huurder ook niet met schuldgevoelens te zitten als hij of zij eens iets laat vallen op de vloer.

Hou je schilderwerken in neutrale kleuren

Zorg ervoor dat je een goede witte primer op de muren van je woning of appartement aanbrengt. Huurders willen vaak toch de woning of het appartement naar hun eigen zin schilderen, dus dan is al je werk (en kosten) voor niks geweest. Wil je toch volledig schilderen? Kies dan voor een witte of neutrale kleur. Dat zorgt voor rust in het interieur. Bovendien is het makkelijk te combineren met verschillende meubels. Het plafond en binnendeuren kunnen beter wel goed afgewerkt/geschilderd zijn, omdat de huurder dat toch vaak onaangeroerd laat.

Wist je trouwens dat we ook investeringspacks aanbieden waar de schilderwerken in verwerkt zijn? Vraag er gerust naar bij onze bouwadviseurs.

Monteer gordijnen op voorhand

Je kan er ook voor kiezen om zelf al gordijnen te hangen. Dat klinkt misschien wat vreemd, want de huurder zal mogelijks zelf gordijnen willen kiezen. Maar als je liever niet hebt dat je huurder zelf aan de slag gaat met de boormachine, dan kan je dit beter zelf voorzien.

Het voordeel hierbij voor de huurder is dat hij of zij niet meer hoeft te investeren in gordijnen, wat best wel wat kost als je meerdere en grote ramen hebt. Het voordeel voor jou is dat je voor geen verrassingen komt te staan en dat je zelf kiest welke rails of systemen er precies komen. Uiteraard heb je zelf dan wel nog extra kosten. Stof tot nadenken, dus!

Gerelateerd nieuws