Drie redenen om te investeren in vastgoed

Investeren
30.11.2023

Ben je nog niet helemaal overtuigd of onroerend goed wel de juiste keuze is voor jouw investeringsplannen? We geven je graag drie redenen om te investeren in vastgoed.

1. Verdien een inkomen dankzij verhuur

De huurinkomsten die je verkrijgt door een huis of appartement te verhuren, kan je meteen aanwenden om een eventuele hypothecaire lening af te betalen. In de meeste gevallen kan je iedere maand nog een deel van de opbrengst sparen. Bovendien kan je zo al investeren in vastgoed met een beperkt budget.

Ga je later in het pand wonen? Dan heb je al een groot deel van je hypotheek afgelost. Kies je ervoor om het pand alsnog te verkopen? In dat geval boek je stevig wat winst op de meerwaarde en het deel van het aankoopbedrag dat je al hebt afbetaald.

Redenen om te investeren in nieuwbouw vastgoed van Bostoen

2. Investeer voor je kinderen

Steeds meer ouders kopen vastgoed om later aan hun kinderen te schenken. Als je dit eerst een tijdje verhuurt, betaalt je huurder alvast de hypotheek af tijdens de jeugd van je kinderen. Wanneer je kinderen oud genoeg zijn om eigenaar te worden, kunnen ze ervoor kiezen om het pand zelf te bewonen, te verhuren of te verkopen. Je kan het eigenlijk zien als spaargeld dat steeds meer waarde krijgt.

3. Een tweede woning voor later

Wanneer je kinderen op een dag het nest verlaten, blijkt het ouderlijk huis vaak te groot. In dat geval is het handig om alvast een kleinere woning of een appartement aan te kopen, met als doel er later zelf in te wonen. Intussen kan je het pand gewoon verhuren.

Volledig overtuigd?

Er zijn genoeg redenen om te investeren in vastgoed. Vastgoed blijft stijgen in waarde, zeker wanneer je al van start gaat met waardevol vastgoed. Door te kiezen voor een woonproject van Bostoen weet je zeker dat de woonst met duurzame materialen is gebouwd en je geniet van een laag energiepeil dankzij verschillende energiezuinige toepassingen.

Gerelateerd nieuws