Investeren in vastgoed van Bostoen

Wanneer je op zoek gaat naar een veilige belegging voor slapend geld of om je toekomst te verzekeren, komt vastgoed al snel in het vizier. Investeren in vastgoed is een slimme en toekomstgerichte keuze, want er zijn behoorlijk wat waardevolle voordelen verbonden aan het bezit van investeringsvastgoed.

Investeringsvastgoed in de kijker

Waarom investeren in vastgoed?

Ben je nog niet helemaal overtuigd of onroerend goed wel de juiste keuze is voor jouw investeringsplannen? We geven je graag nog enkele belangrijke voordelen van investeren in vastgoed mee.

Verdien een inkomen dankzij verhuur

De huurinkomsten die je verkrijgt door een huis of appartement te verhuren, kan je meteen aanwenden om een eventuele hypothecaire lening af te betalen. In de meeste gevallen kan je iedere maand nog een deel van de opbrengst sparen. Bovendien kan je zo al investeren in vastgoed met een beperkt budget.

Ga je later in het pand wonen? Dan heb je al een groot deel van je hypotheek afgelost. Kies je ervoor om het pand alsnog te verkopen? In dat geval boek je stevig wat winst op de meerwaarde en het deel van het aankoopbedrag dat je al hebt afbetaald.

Investeren in vastgoed voor je kinderen

Steeds meer ouders kopen vastgoed om later aan hun kinderen te schenken. Als je dit eerst een tijdje verhuurt, betaalt je huurder alvast de hypotheek af tijdens de jeugd van je kinderen.

Wanneer je kinderen oud genoeg zijn om eigenaar te worden, kunnen ze ervoor kiezen om het pand zelf te bewonen, te verhuren of te verkopen. Je kan het eigenlijk zien als spaargeld dat steeds meer waarde krijgt.

Een tweede woning voor later

Wanneer je kinderen op een dag het nest verlaten, blijkt het ouderlijk huis vaak te groot. In dat geval is het handig om alvast een kleinere woning of een appartement aan te kopen, met als doel er later zelf in te wonen. Intussen kan je het pand gewoon verhuren.

Waarom kiezen voor investeringsvastgoed van Bostoen?

Ieder pand kan in principe dienen als investeringsvastgoed. De keuze voor een ervaren en betrouwbare projectontwikkelaar geeft je enkele interessante extra’s. 

Bostoen woningen zijn waardevast

Al onze woningen zijn gebouwd met hoogwaardige materialen met een lange levensduur. Daardoor is je investering duurzaam, waardevast en toekomstgericht. 

Onze nieuwbouwprojecten zijn gelegen op gunstige locaties en gehuld in eigentijdse architectuur, wat jou een vlotte verhuurbaarheid garandeert. Nieuwbouw vertaalt zich ook naar hogere verhuurprijzen doordat de huurprijs onderhevig is aan inflatie en dus wordt aangepast aan de index.

Kies voor een ‘verhuurklare’ woning

Een instapklare woning of instapklaar appartement zorgt voor een directe verhuurbaarheid. Een gloednieuw pand betekent immers dat je je geen zorgen hoeft te maken over grote onderhoudswerken.

Bereken vooraf je rendement

Wanneer je een woning of appartement koopt als investering, wil je natuurlijk weten hoeveel het rendement bedraagt. Bij heel wat investeringsprojecten op onze website kan je meteen het rendement of de opbrengst van je investering berekenen met onze online tool. Deze wordt telkens bij het lot van het pand getoond waar je op dat moment naar kijkt.

Investeren in een bestaande of nieuwe woning?

Twijfel je nog over je keuze voor een oudere woning of nieuwe woning? Bij een investering in vastgoed kies je best voor een nieuw pand, omdat dit veel langer een hogere waarde behoudt.

Dit zijn enkele interessante voordelen van nieuwbouw:

  • Gloednieuwe materialen
  • Moderne technieken
  • Nieuwe apparaten en applicaties
  • Gunstige EPC-waarde
  • Geen renovaties op korte termijn
  • Hogere huuropbrengsten

Wanneer je toch een bestaande woning koopt, dien je rekening te houden met eventuele ongemakken en onverwachte kosten. Zo zal je sneller zaken moeten repareren of vervangen. Bovendien is de kans groot dat die oude woning niet voldoende geïsoleerd is of niet voldoet aan de hedendaagse normen. Tot slot ligt de huurprijs lager en de uiteindelijke waarde van de woning daalt sneller in vergelijking met een nieuwe woning. Ontdek alle voor- en nadelen van investeren in een bestaand en nieuw pand in dit artikel.

Investeren in vastgoed is een investering in je toekomst

Vastgoed blijft stijgen in waarde, zeker wanneer je al van start gaat met waardevol vastgoed. Door te kiezen voor een woonproject van Bostoen weet je zeker dat de woonst:

  • met duurzame materialen is gebouwd
  • tot in de puntjes is afgewerkt
  • moderne technologie en applicaties bevat
  • voorzien is van energiezuinige technieken

Neem dus zeker een kijkje in onze investeringsprojecten of neem contact op met één van onze bouwadviseurs voor meer informatie. Lees ook hoe je start met investeren in vastgoed.

Ik wil investeren in vastgoed van Bostoen