Sleutel-op-de-deur bouwen met Bostoen

Sleutel-op-de-deur bouwen, je hebt er zeker al over gehoord, maar de kans is groot dat je met heel wat vragen achter blijft. Wat is wel en niet inbegrepen bij sleutel-op-de-deur woningen en appartementen? Hoe werkt het juist en wat mag je precies verwachten? Bij Bostoen houden we van een transparante aanpak. Voor je van start gaat, weet je dus alles wat je wil weten over jouw bouwproject.

Wat is sleutel-op-de-deur bouwen?

Sleutel-op-de-deur bouwen, ook wel turnkey of sleutelklaar bouwen genoemd, is de realisatie van een bouwproject van A tot Z uitgevoerd door een professionele aannemer. Een ervaren bouwfirma zoals Bostoen neemt het hele bouwproces van de nieuwbouwwoningen of -appartementen op zich. Dit begint bij de administratieve voorbereiding, de planning en het aanvragen van de juiste documenten en vergunningen. Hieruit volgt de realisatie van het bouwproject en de finale oplevering. Voor onze kopers betekent dit een zorgeloze bouwprocedure en een instapklare, moderne woonentiteit vanaf dag één.

Zorgeloos bouwen

Als koper geniet je van een zorgeloos bouwtraject. Bostoen neemt alle bouwzorgen van je over, dus je hoeft je niets aan te trekken van de administratieve kant en de taakverdeling tussen de verschillende experten. Zo kan je met een gerust hart uitkijken naar jouw nieuwe woonst die tot in de puntjes wordt afgewerkt.

Altijd op de hoogte van nieuwe evoluties

Bostoen heeft een erg transparante werkwijze. We houden je steeds op de hoogte van mijlpalen en ontwikkelingen die zich voordoen tijdens het bouwproces. Tijdens het gehele traject heb je ook nauw contact met de projectleider die op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen jouw project. Zo ken jij op ieder moment de stand van zaken van jouw woning of appartement.

Kwalitatieve bouwmaterialen

Als je voor een sleutel-op de-deur project kiest, maakt de keuze van de bouwfirma een belangrijk verschil. Bij Bostoen garanderen we het gebruik van kwalitatieve materialen die niet alleen voldoen aan de hedendaagse bouwnormen, maar ook voorzien zijn op de toekomst.

Als vooruitstrevende speler in de bouwsector kan je bij Bostoen rekenen op bijna 50 jaar ervaring. We dragen vakmanschap hoog in het vaandel en door het selecteren van de juiste materialen en partners streven we naar een optimaal resultaat.

Nauwkeurige opvolging en oplevering

Dankzij onze jarenlange ervaring weten we wat we van onze vakmannen kunnen verwachten. We zorgen voor een nauwkeurige opvolging en streven steeds naar de oplevering volgens afgesproken datum. Mocht er zich een geval van overmacht voordoen waardoor je woning of appartement niet tijdig kan worden opgeleverd, dan nemen we uiteraard zo snel mogelijk contact met je op en gaan we op zoek naar de beste oplossing voor alle partijen.

Toekomstgericht bouwen

Bij Bostoen zijn we al meer dan 50 jaar geïntrigeerd door innovatie. Een huis dat 50 jaar geleden modern was, noemen we vandaag oud. Bostoen streeft naar de realisatie van sleutel-op-de-deur woningen en appartementen die klaar zijn voor de toekomst.

Energiezuinige of BEN-projecten

BEN-bouwen is vandaag de standaard en staat voor Bijna Energie Neutraal. Een BEN-project kenmerkt zich door een laag energieverbruik en extra energiewinning uit groene bronnen, wat zorgt voor een lagere energiefactuur. Alle Bostoen wooneenheden voldoen aan de opgelegde energienorm voor 2050, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de aankomende energiestandaarden.

Moderne technieken

Onze woningen en appartementen zijn uitgerust met de modernste technieken om de woonst van stroom te voorzien, te ventileren en op de juiste temperatuur te houden. Denk maar aan het opwekken van energie met zonnepanelen of het verdelen van warmte met een warmtepomp. Bovendien zijn al onze woonprojecten doorgedreven geïsoleerd.

Kwalitatieve apparatuur

Wanneer je kiest voor een sleutelklare woning of een sleutelklaar appartement, wil je dat het meteen goed zit. De toestellen moeten perfect zijn, zonder dat ze jouw energierekening de hoogte in sturen. Onze woonprojecten zijn uitgerust met hoogwaardige toestellen van gerenommeerde merken. We streven altijd naar de meest energiezuinige oplossing voor iedere applicatie.

Kies je voor een woning of appartement?

Ben je op zoek naar een sleutel-op-de-deur woning, of eerder een appartement? De keuze tussen een nieuwbouwwoning of een nieuwbouwappartement is erg persoonlijk. Beide opties zijn mogelijk en ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen.

Bouwproject realiseren op eigen grond

Heb je zelf al een bouwgrond en wil je hier enkele woningen of appartementen op bouwen? Ook dat kan bij Bostoen. Naast onze beschikbare projecten kan je bij ons terecht voor het bouwen van een opbrengsteigendom.

Veelgestelde vragen over sleutel-op-de-deur

Hopelijk hebben we met bovenstaande informatie al heel wat van je vragen kunnen beantwoorden. Hieronder vind je vragen die we regelmatig terug zien komen.

Wat is het lastenboek?

Het lastenboek is de basis van je bouwproject. Dit document bevat de complete planning en budgettering van je woning of appartement. Het lastenboek wordt ingevuld tijdens de adviesgesprekken en door deze informatie krijgt jouw project steeds meer vorm. Dankzij het lastenboek ken je ook perfect het kostenplaatje voor ieder aspect van de woonentiteit.

Kan ik zelf toestellen kiezen?

Bij de ontwikkeling van onze sleutel-op-de-deur woonprojecten werken we samen met vaste leveranciers. We voorzien steeds degelijke toestellen binnen het vooropgestelde budget. Je kan ook andere toestellen kiezen mocht je dat wensen, maar hier is natuurlijk een meerprijs aan verbonden. Je hebt dan de keuze tussen merken die onze leveranciers aanbieden.

Wat is inbegrepen bij een sleutel-op-de-deur woning?

Het kopen van een sleutel-op-de-deur woning of appartement heeft niet bij iedere bouwfirma dezelfde betekenis. Bij Bostoen doorlopen we volgende stappen om tot een instapklare woonentiteit te komen:

  • Vergunning
  • Ruwbouw van de woning: grondwerken en plaatsen van fundering, binnen- en buitenschrijnwerk, dakconstructie, ramen en deuren monteren, isolatie aanbrengen …
  • Afwerking van de woning: technieken (elektriciteit, sanitair, ventilatie …), plakwerken, vloeren, trappen installeren, plaatsen van keuken en badkamer …

Maak kennis met jouw sleutel-op-de-deur project

Bij Bostoen bouwen we niet alleen huizen, we creëren een thuis. Duurzame en energievriendelijke woonprojecten, telkens van begin tot einde gerealiseerd met passie en respect voor mens en milieu. Wil je het comfort van een Bostoen woning ervaren en kennis maken met onze bouw- en afwerkingsmaterialen? Plan jouw persoonlijke afspraak in één van onze kijkwoningen of appartementen of kom langs tijdens onze kijkdagen.

Ik heb een vraag over het sleutel-op-de-deur concept