De Staatsbon:
Nieuwbouwvastgoed als weloverwogen alternatieve investering

Investeren
12.06.2024
De nieuwe Staatsbon: Nieuwbouw vastgoed als weloverwogen alternatieve investering campagnebeeld

In september 2023 tekenden meer dan 600.000 mensen in op de eenjarige Staatsbon. Dat was goed voor een investering van 21,896 miljard euro en een gemiddeld bedrag van 30.272 euro per inschrijving. Dat maakte deze uitgifte van de Staatsbon tot de meest succesvolle ooit.

Op 4 september 2024 is het jaar om en komt dit bedrag vrij. Een bedrag dat opnieuw kan geïnvesteerd worden, en waarom niet in vastgoed? Nieuwbouwwoningen en -appartementen genereren niet alleen een mooi rendement, je geniet de zekerheid van inflatiebestendige huurinkomsten en na verloop van tijd zal je bij verkoop een meerwaarde realiseren. We lichten toe.

De financiële voordelen van nieuwbouwvastgoed als investering

Enerzijds wordt met een eenvoudige simulatie snel duidelijk wat de financiële voordelen zijn van nieuwbouwvastgoed als investering. Zo kan een aantrekkelijk rendement gerealiseerd worden bij de aankoop van een woning die als pand op de verhuurmarkt wordt aangeboden.

Welk nettorendement levert jouw investering op?

Wie een huis koopt van bijvoorbeeld 361.841 euro moet rekening houden met een extra 72.241 euro kosten (BTW, registratierechten, notariskosten, etc.). In totaliteit bedraagt de aankoopsom van de woning dan 434.082 euro.

 

De huurprijs op maandbasis voor een nieuwbouwwoning met deze aankoopwaarde bedraagt 1.300 euro. Op jaarbasis is dit 15.600 euro. Rekening houdend met een huurkost van 12%, zal jouw investering een mooi nettorendement van 3,2% realiseren.

De nieuwe Staatsbon: Nieuwbouw vastgoed als weloverwogen alternatieve investering rendement
;

Geniet van duurzaam wooncomfort

Anderzijds geniet nieuwbouw ook tal van voordelen op vlak van duurzaamheid en voorzieningen. Nieuwbouwwoningen -en appartementen zijn nagelnieuw, modern en bijzonder energie-efficiënt. Dankzij lucht-water warmtepompen en zonnepanelen, 2- of 3-voudige beglazing en optimale isolatie kan je de woning zo goed als kosteloos verwarmen. Nieuwbouw betekent ook het gebruik van de nieuwste materialen met niet alleen een garantie op een hoger comfort, maar vooral ook een pak minder onderhoudskosten in de eerste jaren.

Daling in de rente op woonkredieten

Op 6 juni heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de eerste renteverlaging in 5 jaar tijd doorgevoerd. Voor wie een hypothecaire lening wil afsluiten, is dat goed nieuws! Want volgens de cijfers van kredietadviseur Immotheker-Finotheker, zagen we de voorbije maanden al een lichte daling in de rente op de woonkredieten. Hierop stelt De Tijd: “De rentedaling van vandaag en de verschillende dalingen die de markt in de toekomst nog verwacht, zouden in principe een verdere negatieve druk moeten uitoefenen op de hypotheekrente.”

Interesse in nieuwbouw als alternatieve investering?

Nieuwbouwvastgoed is duurzaam en geniet financiële voordelen als investering. Met de hypotheekrente die een dalende trend heeft ingezet, is het nu hét moment om voor een goed en weloverwogen alternatieve investering in nieuwbouw vastgoed te kiezen. Dit in tegenstelling tot een nieuwe staatsbon of andere beleggingsproducten, zoals termijnrekeningen of beleggingsverzekeringen.

We vertellen jou hierover graag meer tijdens een eerste gesprek. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie en neem alvast een kijkje in ons uitgebreide aanbod woningen en appartementen, verspreid over nagenoeg gans Vlaanderen.

Gerelateerd nieuws