Waarom is investeren in vastgoed aan de kust zo interessant?

Investeren
02.04.2021

Steeds meer Belgische vastgoedinvesteerders kiezen bewust voor een tweede woning in eigen land. Vaak is dat niet alleen vanwege het financiële rendement, maar ook voor recreatie en tijd met familie. Vooral de interesse in appartementen aan zee is sterk toegenomen. Maar wat maakt investeren in vastgoed aan de kust nu juist zo interessant?

De Belg ziet een meerwaarde in eigen verblijf aan zee

In 2019 piekte het aantal vastgoedtransacties aan de kust al met 6,9% meer dan het jaar daarvoor. Ook tijdens de coronacrisis zette die trend zich verder. Je kan dus wel stellen dat Belgen de afgelopen jaren de waarde van een tweede verblijf aan de kust hebben herontdekt. Voor velen is de kust dé plaats voor een vakantie in eigen land, gevolgd door de Ardennen. Investeren in vastgoed aan onze Belgische Kust biedt dan ook talloze voordelen:

Je kan er het hele jaar door vertoeven. Zomer of winter, de zee is altijd een aangename plaats om tot rust te komen. Zeker als het huis of het appartement volgens jouw smaak ingericht is en de nodige spullen al heeft (zoals keuken- en slaapgerief), in plaats van dat je ze elke vakantie opnieuw moet meezeulen.

Het is vlot bereikbaar voor vrienden of familie. Je kan hen makkelijk uitnodigen voor een BBQ of een gezellige namiddag op het strand. De reistijden zijn immers kort, het openbaar transport goedkoop en er is genoeg te doen voor jong en oud. Dat je bovendien in je eigen landstaal bediend wordt, is extra mooi meegenomen. Je hoeft dus niet met handen en voeten uit te leggen wat je wilt eten op restaurant.

Je kan huurinkomsten vergaren wanneer je er zelf niet verblijft. Aan mensen uit je eigen kring, of aan anderen via platformen als AirBnB. Zo betaalt je investering zich letterlijk terug. Van een financieel rendement gesproken! Ook op lange termijn is een investering in vastgoed een stabiele investering.

Gerelateerd nieuws