Tips voor vakantie in eigen huis

20/06/2020

Je hebt net een woning aangekocht en ziet daarom een dure zomerreis minder zitten, vooral financieel dan? Of misschien wordt door de corona-crisis deze zomer op reis gaan wel afgeraden? Het is nog koffiedik kijken, maar wij bij Bostoen denken dat je alleszins ook thuis in de zomer een leuke vakantie kunt hebben! Want los van leuke uitstapjes in België denken we dat je er thuis ook een heel gezellig stekje van kan maken. Onze tips voor een leuke ‘staycation’:

1. Weg met die routine

Om optimaal te kunnen genieten moet je de routine vanaf dag één aan de kant (of toch minstens ‘on hold’) kunnen zetten. Laat de was dus liggen, laat het gras groeien, begin niet met de grote schoonmaak of met achterstallig strijkwerk, maar relax. Als je in het buitenland zou verblijven, blijven de was en de strijk ook liggen en wordt er niet gewerkt in het huis of in de tuin. Gewoon lekker genieten dus, en vooral niet klussen!

2. Vakantie is vakantie, werk is werk

Bepaal vooraf een moment in de dag of week waarop je je mails van het werk behandelt. Het is soms heel verleidelijk om snel tussendoor eens je mails van het werk te checken op je smartphone, maar doe dat niet. Het is niet omdat je je vakantie thuis doorbrengt, dat je toch steeds beschikbaar moet zijn voor het werk. Zet een out of office op je mailbox, en zet de meldingen van binnenkomende mails op je smartphone af.

3. Doe de zaken die je op vakantie ook zou doen

Zou je op vakantie in het buitenland elke avond op restaurant gaan, doe dat in België ook gewoon. Hetzelfde geldt voor rustig een boek lezen, zonnen in de ligzetel, wandelen of fietsen, ... Het is vakantie, vergeet dat niet, en daarbij horen woorden als ontspannen, plezier beleven en genieten.

4. Maak het gezellig

Picknick eens gezellig op een dekentje met de kinderen, hou een lekkere BBQ voor vrienden of familie, een klein tuinfeestje, … maak het vooral heel gezellig. Hang leuke tuinlampjes op of een leuke hangmat, ga een opblaasbaar zwembad(je) halen, maak een toffe boomhut of maak samen met de kids een tipitent in de tuin. Zorg dat het een vakantie wordt om nooit te vergeten!

5. Geniet van de spontaniteit

Probeer eens om deze vakantie zo weinig mogelijk in te plannen. Leef van dag tot dag, ga voor spontaniteit en doe eens lekker gek. Beslis ’s ochtends pas wat je diezelfde dag gaat doen, en doe vooral waar je gewoon zin in hebt die dag. Wie weet welke verrassingen er wel allemaal op je afkomen…

Zo, laat die vakantie maar komen. Zelfs als we niet naar het buitenland kunnen, brengen we het buitenland wel naar ons. Ben je zelf nog op zoek naar een warme thuis om een leuke vakantie in door te brengen? Neem dan snel een kijkje tussen al onze projecten, wie weet vind jij wel je nieuwe droombestemming!