Energie die wordt opgewekt zonder toevoeging van eindige stoffen (zoals aardolie, of gas) wordt beschouwd als hernieuwbare energie. Voorbeelden hiervan zijn windenergie, waterenergie, zonne-energie, enz.

Bij Bostoen gaan we deze hernieuwbare energie vooral opwekken door 3 belangrijke producten.

Photovoltaïsche panelen

Deze zonnepanelen halen energie uit de zon en zetten het om in huiselijk bruikbare elektriciteit.

Zonneboiler

Door middel van zonthermische panelen gebruikt deze boiler de zon om jouw sanitair warm water op te warmen.

Warmtepomp

De warmtepomp die Bostoen aanbiedt, is van het type Bodem-Water, dit betekent dat er warmte uit de grond gehaald wordt, om te gebruiken als verwarming voor de woning en als sanitair warm water productie.

Ondanks dat dit een elektrisch aangestuurd toestel is, zal de warmtepomp 4 tot 5 keer minder energie verbruiken dan een elektrische verwarming met hetzelfde vermogen. Dit klein elektriciteitsverbruik kan dan ook perfect opgevangen worden door enkele photovoltaïsche panelen.

We kiezen voor deze technologie omdat we zo ook passief de woning kunnen koelen: in de zomer gebruiken we de warmte van de woning om de bodem op te warmen, hierdoor krijg je een gratis koeling in de zomer en een nog beter rendement van je warmtepomp. Dit resulteert in een optimaal wooncomfort met een echt minimaal energieverbruik.

Bij passief met warmtepomp garanderen we een energieverbruik lager dan 9 euro per persoon per maand voor verwarming en sanitair warm water samen, dit is een heel pak minder dan je huidige gasfactuur of mazoutfactuur voor een woning die zomer en winter op comfortabele temperatuur staat.

Nog vragen? We beantwoorden ze graag.

* verplicht op te geven