Nieuw ontwikkelingsproject in Dentergem officieel ingehuldigd door burgemeester Koenraad Degroote

In de pers
01.07.2022

Dentergem, 1 juli 2022 – In Dentergem werd vandaag door burgemeester Koenraad Degroote het officiële startsein gegeven voor de ontwikkeling van een gloednieuwe woon- en KMO-zone met bijhorende verbindingsweg. De te ontwikkelen zone is gelegen vlakbij het centrum en omvat nagenoeg 4 ha kadastrale oppervlakte. Het betreft de herbestemming van de voormalige site van de Riva Brouwerij en heeft als doel de aantrekkelijkheid van de gemeente en haar deelgemeenten te vergroten, alsook de kwaliteit van het centrum te verbeteren.

Denderend wonen én werken

De slogan van de gemeente luidt ‘Dentergem, waar het denderend wonen is’ en met dit project wil de gemeente resoluut haar ambitie van fijne woon- en werkomgeving waarmaken. De te ontwikkelen site bestrijkt een oppervlakte van bijna 4 ha en bestaat uit twee deelzones van circa 5.500 m² en 34.500 m².

Het eerste deel heeft een kleinere oppervlakte en betreft de voormalige brouwerij, feestzaal en directeurswoning. De gebouwen zijn gesloopt, op enkele historische gevels na, en het nieuwe ontwerp voorziet in een mix van appartementen rond een binnenhof.

Het tweede grotere deel, waar ook de nieuwe verbindingsweg wordt gerealiseerd, zal plaatsmaken voor 54 residentiële woningen en een 30-tal KMO-units voor lokale bedrijvigheid rond een centraal gelegen groene zone. Dit deel wordt uitgebreid met een primaire weg en secundaire wegen. Naast de bijkomende handelsopportuniteiten zorgt deze nieuwe verbindingsweg ervoor dat het verkeer niet langer door het centrum van Dentergem moet en in de buurt van de schoolomgeving kan worden gereduceerd.

Grondplan nieuw ontwikkelingsproject in Dentergem

Zes partners, één doel

Bostoen, Volus, Mevaco, Topomar en Taelman slaan de handen in elkaar en zorgen voor de realisatie van de nieuwe woon-, KMO-zone en wegenis. Burgemeester Koenraad Degroote is alvast bijzonder tevreden: “Dentergemnaren worden in de volksmond ook ‘papeters’ genoemd, wat symbool staat voor levensgenieters. Met dit nieuwe project zullen de bestaande, maar ook onze toekomstige inwoners nog meer kunnen genieten van hun geliefde Dentergem”.

Inhuldiging nieuw ontwikkelingsproject in Dentergem partners en burgemeester

Gerelateerd nieuws