Iedereen weet intussen wel dat fossiele energie niet onuitputtelijk is, alsmaar duurder wordt en het milieu zwaar belast. De oplossing is energiezuinig wonen. Dat is de essentie van ons passiefconcept.

Wat is passief?

Een passiefhuis staat voor een zeer energiezuinige woning met een aangenaam binnenklimaat zowel gedurende de winter als de zomer en dat met een minimaal verwarmingssysteem. In een passiefhuis wordt er bijna niet meer actief verwarmd, vandaar de naam 'passief'. Ontdek onze betaalbare passiefhuizen in het aanbod nieuwbouw. 

De 4 pijlers

Bij passief bouwen houden we rekening met volgende 4 belangrijke pijlers:

 • Drievoudige beglazing in de ramen
 • Ver doorgedreven isolatie van de muren, daken en vloeren
 • Zeer goede tochtdichtheid van het huis
 • Een gecontroleerd ventilatiesysteem met warmterecuperatie: de luchtkwaliteit blijft gewaarborgd zonder warmte te verliezen

De voornaamste voordelen van een passiefhuis

 • Door de specifieke manier van bouwen worden warmteverliezen zo volledig mogelijk geminimaliseerd. Het budget dat je minder investeert in een centrale verwarming kan je gebruiken voor andere zaken.
 • Je verwarmingsfactuur van je passiefhuis is maandelijks vier tot vijf keer lager dan de energiefactuur van een traditionele woning. Dat komt omdat een passiefhuis gemiddeld 75 % minder energie verbruikt dan een traditionele woning. Doordat je heel weinig energie nodig hebt, ben je ook sterk onafhankelijk van de stijgende energieprijzen!
 • Een belangrijk voordeel is het verhoogde leef- en wooncomfort dat je hebt in je passiefhuis. Er zijn weinig warmteverliezen en door de balansventilatie is er een optimale luchtkwaliteit. Tijdens de winter komt er geen koude binnen en heb je verse en zuivere lucht door het ventilatiesysteem. Ook de drievoudige beglazing draagt bij tot een hoger leefcomfort. Door de drievoudige beglazing is er in de winter bijna geen koudestraling en is het geluid van buitenaf sterk verminderd.
 • Een duurzaam gebouw heeft een hoger rendement dan een niet-duurzaam gebouw. Een passiefhuis bouwen is met andere woorden een stabiele investering.
 • Alles kan passief! Een passiefhuis kan in alle vormen, maten, stijlen en prijsklassen.

De waarheid over passief

 • Een raam openzetten? Dat kan, dat mag! Maar het is niet nodig. Door het gecontroleerde ventilatiesysteem heb je geen behoefte meer om je ramen open te zetten om je huis te verluchten. Door de constante aanvoer van verse lucht heb je altijd een aangenaam gevoel in de woning. Je mag uiteraard in een passiefhuis nog steeds een raam openzetten. Doe je dat wanneer het buiten te koud of te warm is dan zal er zoals in alle woningen temperatuur verloren gaan.
 • Passiefhuis betaalbaar? Ja, uiteraard! Doordat Bostoen zijn passief bouwproces continu optimaliseert, kan het de beste prijs/kwaliteit aanbieden.

Bostoen is dé referentie in passief bouwen! We hebben al meer dan 500 passiefhuiscertificaten behaald en er zijn nog vele mooie woonprojecten in uitvoering.

Vragen of graag meer informatie over onze passiefhuizen?

* verplicht op te geven