Van energievriendelijk tot nulenergie

Bostoen biedt woningen aan binnen alle energieniveaus: van energievriendelijk en BEN tot gecertificeerd passief en nulenergie. Maar wat zijn de verschillen precies?

Energievriendelijke woning

Een correct gekozen isolatie en luchtdichting gecombineerd met permanente ventilatie met warmterecuperatie zetten reeds de eerste stap naar energiebesparing. Door een toevoeging van hernieuwbare energie kan deze woning zelfs voldoen aan de BEN norm van 2020.

Passiefwoning

Deze woningen gaan veel verder dan de 2020 eisen. Ze geven niet alleen een financiële meerwaarde aan jouw woning, maar verzekeren ook een voorsprong op energiezuinigheid en comfort. Ook binnen 30 jaar zal de isolatieschil van deze woning nog aan de nieuwbouw standaard voldoen.

Bostoen is dé referentie in energievriendelijk en passief bouwen. We hebben al meer dan 500 passiefhuiscertificaten behaald.

Meer informatie over passiefwoningen.

BEN-woning

BEN staat voor Bijna Energie Neutraal. Onze energievriendelijke woningen of passiefwoningen zijn beiden klaar om, met enkele toevoegingen van hernieuwbare energie, aan de BEN-norm te voldoen. Bij de energievriendelijke woningen gebeurt dit door bijvoorbeeld een toevoeging van zonnepanelen, bij een passiefwoning is het comfort van een geothermische warmtepomp een mooie keuze om aan de 2020 eisen te voldoen.

Meer informatie over BEN-woningen.

Nulenergiewoning

Met als basis onze passiefwoning is het zeer eenvoudig om de opstap te maken naar een nulenergiewoning. Door de toevoeging van een geothermische warmtepomp, die zijn warmte uit de grond haalt, en enkele fotovoltaïsche panelen wordt de energiebehoefte voor verwarming volledig gedekt door hernieuwbare energie. Dit resulteert in een factuur van letterlijk 0 euro voor verwarming!

Meer info over nulenergiewoningen.

Nog enkele vragen? Neem gerust contact met ons op.

* verplicht op te geven