Hoe verloopt het aankoopproces?

Het verkopen van je grond(en) of pand is een belangrijk proces met verschillende stappen. Onze ervaren experts begeleiden jou in dit hele proces. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunnen onze aankopers een objectieve diagnose van de aangeboden grond(en) en/of panden uitvoeren. Ook ontzorgen we jou bij de verschillende administratieve en juridische afhandelingen.

Het proces start met het invullen van ons contactformulier. Nadat je het formulier hebt ingevuld, gaan onze experts aan de slag. Er wordt een grondige diagnose van de grond(en) en of panden uitgevoerd alsook een uitgebreide analyse van de omgevingsfactoren, voorzieningen en faciliteiten. Onze experts komen ter plaatse kijken of jouw grond of pand dichtbij openbaar vervoer gelegen is, of dichtbij belangrijke knooppunten. Ze gaan over tot een stedenbouwkundige analyse van de ontwikkelingsmogelijkheden en gaan na wat juridisch mogelijk is. Er wordt een analyse uitgevoerd van de voorgeschiedenis van de site. Alleen op deze manier kunnen zij een objectieve, eerlijke prijs bieden voor jouw grond(en) en/of pand.

Zijn de resultaten van de uitgevoerde onderzoeken positief, dan doen onze aankopers een bod en kan er tot aankoop overgegaan worden. We geven jou een realistisch idee van de timing mee, er dienen namelijk heel wat zaken te gebeuren die allen een bepaalde termijn met zich meebrengen (voorstellen op een investeringscomité, een bodemonderzoek, …). Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je hoelang het proces precies zal duren.

Wanneer de overeenkomst vervolgens getekend is en wij onze financiële verplichtingen nagekomen zijn, begint bostoen met de ontwikkeling van het project op de bouwgrond. We geven je de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de verder ontwikkeling van jouw bouwgrond.

Zit je ergens in het proces met bepaalde vragen of zorgen, twijfel dan zeker niet om contact op te nemen met onze aankopers. Zij helpen jou met veel plezier verder.