Wat zijn/is de juiste materialen / afwerking voor je vastgoedinvestering?

01/04/2021

Tips bij het investeren in vastgoed: welke materialen/afwerking kies je?

Wanneer je een woning of appartement gaat verhuren, denk je best na over de inrichting ervan. Onderhoudsvriendelijke en duurzaam materiaal selecteren is alvast een must. Je wilt namelijk niet constant gebeld worden door je huurder voor mankementjes aan de woning of het appartement. Wij geven je enkele tips bij het inrichten van jouw investeringsvastgoed.

Installeer een degelijke, niet té dure keuken

In een woning/appartement dat je gaat verhuren, plaats je beter geen al te dure keuken. Een keuken wordt vaak gebruikt, er wordt gesneden op het werkblad… Kiezen voor hele dure materialen en apparaten is daarom vaak een minder goed idee. Kies wel voor degelijke toestellen, kasten en materialen, want je wilt wel dat je huurders ook een bepaald comfort hebben in je woning/appartement.

Denk ook na over het onderhoud van de materialen. Een werkblad van hout vraagt de nodige aandacht. Van een huurder kan je moeilijker verwachten dat die even zorgzaam met het werkblad (en andere materialen) zal omspringen als jijzelf.

Kies voor tegels in plaats van parket

Nog een gouden tip bij je vastgoedinvestering: kies een tegel in plaats van parket. Een mooie tegel is heel onderhoudsvriendelijk en kan tegen een stootje. Parket is prachtig, maar laat er iets zwaars op vallen en je hebt gauw putjes of schade.

Let ook op met natuursteen, daar kunnen vlekken al eens indringen. Opteer dus voor een vloertegel die tegen een stootje kan en lang meegaat. Dan hoeft je huurder ook niet met schuldgevoelens te zitten als hij/zij eens iets laat vallen op de vloer.

Hou je schilderwerken in neutrale kleuren

Ons advies: zorg dat je een goede witte primer op de muren van je woning of appartement zet. Huurders willen vaak toch de woning/appartement naar hun eigen zin schilderen, dus dan is al je werk (en kosten) voor niks geweest.

Wil je toch volledig schilderen? Kies dan voor een witte of neutrale kleur. Dat zorgt voor rust in het interieur. Bovendien is het makkelijk te combineren met verschillende meubels. Het plafond en binnendeuren kunnen beter wel goed afgewerkt/geschilderd zijn, daar de huurder daar toch vaak afblijft.

Wist je trouwens dat we ook investeringspacks aanbieden waar de schilderwerken in verwerkt zijn? Vraag er gerust naar bij onze bouwadviseurs.

Monteer gordijnen op voorhand

Je kan er ook voor kiezen om al gordijnen te monteren. Dat klikt op het eerste zicht raar, want de huurder zal misschien zelf wel gordijnen willen kiezen. Maar als je liever niet hebt dat je huurder aan de slag gaat met de boormachine om rails of dergelijke op te hangen, kan je dit zelf voorzien.

Het voordeel hierbij voor de huurder kan zijn dat ze niet meer hoeven te investeren in gordijnen, wat best wel wat kost als je meerder en grote ramen hebt. Het voordeel voor jou is dat je voor geen verrassingen komt te staan en dat je zelf kiest welke rails of systemen er precies komen. Uiteraard heb je dan wel nog extra kosten. Stof tot nadenken, dus!

Met deze tips bij het investeren in vastgoed ben jij alvast gewapend voor een potentiële huurder. Overtuigd om te investeren in een appartement of woning? Wij helpen je met plezier verder! Vul gerust ons contactformulier in voor meer informatie.