De voordelen van nieuwbouw

17/03/2020

De voordelen van nieuwbouw

Wil je graag een eigen woning kopen? Spannend! Dan heb je jezelf zeker al afgevraagd of je een bestaande woning zal kopen of je voor een nieuwbouwwoning zal kiezen. Wij zijn bij Bostoen als projectontwikkelaar voorstander van nieuwbouw en geven je ook graag enkele redenen waarom.

1. Nieuwe en frisse woning

Het spreekt voor zich, een nieuwbouwwoning is splinternieuw, dus jij bent de eerste bewoner. Er is nog geen gebruikersschade, geen geurtjes of kleurtjes die we liever niet ruiken of zien en alles ziet er nog perfect uit. De eerste jaren heb je ook nauwelijks of geen onderhoudskosten.

2. Comfortabel en praktisch ingericht

Nieuwbouwwoningen worden steeds praktischer en volgens moderne voorwaarden ingericht. Vaak is de indeling heel logisch en voelt het wonen daarom heel comfortabel aan. Een bestaand of gerenoveerd huis heeft vaak nog een iets oudere indeling, die soms minder vanzelfsprekend is en door de nieuwe bewoner volledig gerenoveerd dient te worden.

3. Op voorhand een idee van de kosten

Bij een nieuwbouwwoning ligt het budget vast. Als de prijs dan toch afwijkt is dit vaak te wijten aan de keuze van de afwerkingsmaterialen. Wanneer je een woning renoveert weet je niet altijd hoe hoog de kosten zullen oplopen, je kan altijd op onverwachte zaken stoten.

4. Energiezuinig

Een bestaande woning werd gebouwd in tijden dat energienormen minder streng waren. Wanneer je een woning renoveert moet je heel wat aanpassingen doen om deze energiezuinig te maken en koudebruggen aan te pakken. Wanneer het aankomt op verwarmen en isoleren, zullen er bij een nieuwbouwwoning steeds de meest geschikte en recentste technieken toegepast worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

5. Ontzorgen

Een nieuwbouwwoning gebouwd door een professioneel bouwbedrijf heeft als groot voordeel dat je heel weinig zorgen hebt gedurende het hele proces. Je hoeft je niet bezig te houden met het zoeken naar verschillende aannemers. Je wordt volledig begeleid door onze ervaren bouwadviseurs en tijdens de bouw op de hoogte gehouden dankzij het nauwe contact met de werfleider. Alle werken sluiten naadloos op elkaar aan. Gerust thuiskomen, da’s Bostoen.

Ben jij overtuigd van een nieuwbouwwoning? Ontdek al onze projecten hier en kom gerust thuis!