Waarom investeren in nieuwbouw vastgoed?

Waarom investeren in nieuwbouw vastgoed?

Dat investeren in vastgoed een goede beleggingsoptie is, is ondertussen algemeen geweten. Je kan kiezen om te investeren in een bestaande woning of appartement, of je kan kiezen voor nieuwbouw. Elke optie heeft voor- en zijn nadelen. Maar waarom zou je nu precies investeren in nieuwbouw vastgoed?

Investeren in nieuwbouw is kiezen voor zekerheid. Zo is bij nieuwbouw je investering 100% betrouwbaar: deze voldoet aan alle nodige normen op vlak van elektriciteit, sanitair, isolatie, energiezuinigheid… Kortom, je investering is dus meteen klaar om te gaan verhuren. Bij heel wat oudere woningen en appartementen daarentegen is dat geen zekerheid.

Bovendien is investeren in nieuwbouw ook heel eenvoudig. Alle nodige documenten en administratie zijn voor handen. Denk maar aan een postinterventiedossier, EPC-attest… Alles wordt je gewoon overhandigd.

Persoonlijk rendement voor je toekomst

Investeren in (nieuwbouw)vastgoed is een goede belegging voor je toekomst.

Extra huurinkomsten

Wanneer je een woning of appartement verhuurt, krijg je maandelijkse huurinkomsten. Hiermee kan je de eventuele lening afbetalen en mogelijks nog wat extra opzij houden elke maand. Ook wanneer je het vastgoed na een aantal jaar terug verkoopt, is de kans groot dat je met meerwaarde zal verkopen.

Een investering voor de kinderen

Zelfs als je het vastgoed niet verkoopt en gewoon in eigen bezit houdt, is het een aanrader voor de toekomst. Later kunnen je kinderen de woning of het appartement met winst verkopen, verder verhuren of er zelf in gaan wonen.

Een tweede woning voor later

Ook een woning of appartement kopen met het oog op er zelf te gaan wonen later is een goede investering voor je toekomst. Wie weet heb je, wanneer de kinderen het huis uit zijn, niet zo veel ruimte meer nodig. Want veel ruimte vraagt ook onderhoud. Dan is investeren in een compactere woning of appartement wel een goed idee. Tot dan kan je het verhuren.

Waarom investeren in vastgoed aan onze Belgische kust?

De kust wordt door veel Belgen gezien als vakantie in eigen land. Zeker in coronatijden is het bezitten van een eigen stek aan de Belgische kust een grote troef. Het brengt het hele jaar door een vakantiegevoel met zich mee, een plek waar je even kan genieten en tot rust kan komen. Ook zijn de reistijden kort en is het transport goedkoop. Meestal wordt je er ook in je eigen taal bediend.

De kust is bovendien een kernversterkend gebied. Je bevindt je altijd dichtbij alle nodige voorzieningen.

Het vastgoed van Bostoen bevindt zich voornamelijk in het hinterland, achter de volgebouwde kustlijn, op maximum 1,5 à 2 km van het strand. Die regio is rustiger, betaalbaarder én beter bereikbaar. We hebben momenteel een mooi aanbod van woningen en appartementen gelegen aan de West- en Middenkust.

Waarom investeren in sleutel-op-de-deur vastgoed bij Bostoen?

Je hebt er wellicht al eens van gehoord: sleutel-op-de-deur bouwen. Maar wat houdt dat nu juist in? In een notendop: één firma neemt de volledige voorbereiding, planning, coördinatie en uitvoering van een woning/appartement voor haar rekening.

Sleutel-op-de-deur bouwen bij Bostoen betekent zorgeloos bouwen, van nul tot een volledig afgewerkte woning. Wij nemen het hele bouwproces op ons, van de administratieve voorbereiding en nodige vergunningen tot de afwerking en oplevering.

Maar waarom moet je dan precies investeren in sleutel-op-de-deur vastgoed bij Bostoen? Enkele voordelen:

Volledige en zorgeloze begeleiding

Je hoeft je niet bezig te houden met het zoeken naar verschillende aannemers. Je wordt volledig begeleid door onze ervaren bouwadviseurs en tijdens de bouw op de hoogte gehouden dankzij het nauwe contact met de werfleider. Alle werken sluiten naadloos op elkaar aan. Het grote voordeel van sleutel-op-de-deur is dat je je van de praktische kant van het verhaal weinig tot niets hoeft aan te trekken.

Geen verrassingen

De prijs ligt vast bij ondertekening van het contract. Je zal dus niet verrast worden door onverwachte meerkosten. Alles staat duidelijk opgelijst in het vooraf besproken lastenboek.

Budgetvriendelijk bouwen

Doordat we jaarlijks 200 woningen opleveren kunnen we voordeligere materiaalprijzen onderhandelen. Hierdoor kunnen we jou een interessantere prijs aanbieden dan wanneer jij zelf zou langsgaan bij verschillende aannemers.