Hoe kan je investeren in vastgoed?

Vastgoed is een duurzame en veilige manier van beleggen. Natuurlijk sta je best op voorhand even stil bij enkele zaken. Hoe investeren in vastgoed precies in zijn werk gaat, ontdek je in onderstaande stappen.

Stap 1: doelen bepalen

Voordat je een pand koopt als belegging, denk je best even na over het doel ervan. Wil je de woonst kopen voor eigen gebruik of wil je deze verhuren? Is het de bedoeling dat je kinderen de woonst in de toekomst gaan betrekken? Of wil je het na een tijdje weer verkopen?

De antwoorden op deze vragen zijn erg belangrijk bij je keuze, want een appartement voor je zoon of dochter heeft vermoedelijk andere specificaties dan een appartement om te verhuren. Voor je kinderen is een woonst in een studentenstad of een hippe buurt in eigen regio ideaal. Wil je zelf het appartement bewonen wanneer je ouder wordt? Dan kies je eerder voor een gelijkvloerse unit met een ruime leefruimte en badkamer.

Stap 2: onderzoek en analyse

Aan de hand van het antwoord op bovenstaande vragen ga je op onderzoek uit om het perfecte investeringspand te vinden. Je bekijkt welk type vastgoed het best beantwoordt aan jouw noden. Welke locaties zijn interessant? Welke panden zijn beschikbaar binnen deze regio? En wat is de kostprijs?

Stap 3: het juiste vastgoed selecteren

Vervolgens ga je effectief op zoek naar geschikte panden. Afhankelijk van je voorafgaand onderzoek weet je nu exact wat je zoekt en waar het appartement of de woning zich mag bevinden.

Stap 4: hoe investeren in vastgoed voor een mooie toekomst

Indien je het appartement of de woning als opbrengsteigendom koopt, geniet je voor lange tijd van zekerheid. Door het pand te verhuren kan je rekenen op huuropbrengsten. Nadien heb je nog altijd de mogelijkheid om het pand te houden voor je kinderen, of je kan er eventueel zelf intrekken. Je kan natuurlijk ook beslissen om deze eigendom weer te verkopen.

Op zoek naar investeringsvastgoed?

Wil je graag investeren in vastgoed? Neem gerust een kijkje in ons aanbod van investeringsprojecten of neem contact op met één van onze bouwadviseurs.