Investeren

Wat is investeren?

Investeren in residentieel nieuwbouw vastgoed is een duurzame en rendabele belegging. Een vastgoedinvestering is relatief risicoloos, omdat je inkomsten gegarandeerd zijn.

Natuurlijk is het niet evident om te beslissen wat nu precies een goede investering is. Een nieuwbouwwoning met een tuin of terras is interessant voor verhuur aan gezinnen (met kinderen), terwijl je met een appartement eerder jonge koppels en singles bereikt.

Maar welke mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal binnen vastgoed? En waarin investeer je het best: een bestaande woning of nieuwbouw? Nieuwbouw betekent bijvoorbeeld dat je je geen zorgen hoeft te maken over grote onderhoudswerken. Bovendien haalt nieuwbouw niet alleen hogere huurprijzen, de huurprijs is ook onderhevig aan inflatie en wordt dus mee aangepast aan de index.

Ook de keuze tussen een huis of een appartement is niet onbelangrijk. Om nog maar te zwijgen over de verschillende soorten appartementen waaruit je kan kiezen.

Waarom investeren in nieuwbouw vastgoed?

Maar waarom is residentieel (nieuwbouw)vastgoed dan precies een goede investering?

 • Lage rente bij banken
  De historisch lage rendementen op bankproducten maken investeren in vastgoed interessant.
 • Stabiel en zeker rendement
  Beleggen in residentieel vastgoed is een garantie op een stabiel en zeker rendement met relatief lage risico’s. De keuze voor een gunstige locatie betekent bovendien een stijgende meerwaarde op lange termijn.
 • Fiscaal interessant
  Je wordt enkel belast op het geïndexeerd kadastraal inkomen van het vastgoed.
 • Hefboomkracht
  De lage langetermijnrente biedt de mogelijkheid tot het uitoefenen van een hefboom voor wie zijn aankoop in vastgoed financiert met een hypothecair krediet. Bovendien zijn daar ook fiscale voordelen aan verbonden.

We geven je graag nog extra redenen en antwoorden op de vraag waarom je moet investeren in vastgoed

Hoe investeren in vastgoed?

Vastgoed laten renderen is sneller gezegd dan gedaan. Om optimaal te investeren, zijn er een aantal vragen waar je best vooraf even bij stil staat. Het kostenplaatje, je verschillende huuropties, de materialen voor je vastgoedinvestering als je voor nieuwbouw kiest…

Je merkt het dus: er komt wat bij kijken. Wij willen je graag zo veel mogelijk informeren zodat je weloverwogen een goede keuze kan maken.

Wat Bostoen voor jou kan betekenen?

Bostoen biedt goedgelegen nieuwbouwwoningen en -appartementen aan, al dan niet instapklaar, verspreid over heel Vlaanderen. Onze duurzame, energie-efficiënte wooneenheden worden gebouwd met kwalitatieve materialen en voldoen vandaag reeds aan de normen van morgen.

Een greep uit wat we je kunnen aanbieden voor het investeren in residentieel nieuwbouw vastgoed:

 • Een instapklare woning of appartement geeft een directe verhuurbaarheid.
 • Ontdek onze investeringspacks voor een verhuurklare woning: inclusief schilderwerken, laminaat in de kamers of zelfs tuinaanleg.
 • Dankzij de kwaliteitsvolle materialen en milieuvriendelijke technieken is je investering waardevast en toekomstgericht
 • Dankzij de gunstige locatie en de eigentijdse architectuur ben je verzekerd van een vlotte verhuurbaarheid

Kortom, ongeacht waarin je wilt investeren. Bostoen is klaar om jou te helpen.

Ook investeren in vastgoed?