Bostoen annonce de grands projets

19/11/2018

Sinds 28 oktober 2018 huizen de 50 medewerkers van de ondersteunende diensten en regio Oost van residentiële projectontwikkelaar Bostoen Group in fonkelnieuwe kantoren in de buurt van Flanders Expo in Gent. Daarmee is het moeilijke hoofdstuk van de brand die het bedrijf zeven jaar geleden trof en de gevolgen ervan, eindelijk afgesloten. Voor het Drongense bedrijf, dat op een stevige traditie en een sterke reputatie kan bogen, betekent het ook een nieuwe start. “We zijn heel trots op wat we in moeilijke omstandigheden hebben verwezenlijkt, maar we kijken er vooral naar uit om onze ambitieuze toekomstplannen waar te maken”, zegt CEO Johan De Vlieger.

Dik verdiend applaus voor de medewerkers

Na de bedrijfsbrand van februari 2011 volgde voor Bostoen een lange procedureslag met verzekeringsmaatschappijen en onzekerheid over de toekomstige werkplek van de medewerkers. Tegelijk moest het bedrijf natuurlijk ook voort zijn mannetje proberen te staan in een moeilijke en concurrentiële markt. “Ik ben echt trots op wat onze medewerkers in moeilijke omstandigheden hebben gepresteerd”, geeft Johan De Vlieger aan. “Zolang er onduidelijkheid heerste over alles wat met de nasleep van de brand te maken had, moesten ze werken vanuit kantoorcontainers waarin het in de zomer bloedheet was met temperaturen van meer dan 40 graden, en in de winter eigenlijk te koud om volop te kunnen focussen. Toch zijn ze dat met enthousiasme blijven doen, zodat we ook dit jaar zullen kunnen terugblikken op schitterende resultaten. Daarvoor verdienen ze alle lof en daarom ben ik ook zo blij dat ze nu vanuit een gloednieuw kantoor dat helemaal future-proof is kunnen werken.”

Het nieuwe kantoor ligt vlak bij Flanders Expo, in de buurt van de R4 en de E40 en zal dus door de enorme passage ook bijzonder goed zichtbaar zijn. Het aannemersbedrijf van Bostoen blijft op de oude site in Drongen gevestigd. “Maar die site was te groot voor ons”, verduidelijkt Johan De Vlieger nog. “Daarom zullen we ze nu ontwikkelen en er KMO-loodsen op bouwen, die dan verkocht of verhuurd zullen worden. Dat genereert extra rendement voor onze groep.”

Het woord betonstop zorgt voor verkeerde percepties

De nieuwe start die het bedrijf na de verhuis neemt, is voor Bostoen ook de aanleiding om sterke ambities uit te spreken. “De overheid en de media hebben met “betonstop” een woord gevonden dat de indruk wekt dat er niet meer gebouwd zal worden, maar die perceptie is totaal verkeerd” stipt Johan De Vlieger aan. “Er gaat wel anders gebouwd worden, en niet meer in bestaande open ruimtes, en er komt ook heel wat herbestemming van bestaande gebouwen. In Brakel hebben wij bijvoorbeeld al een mooi dergelijk herbestemmingsproject gerealiseerd. Hoe dan ook verwachten wij dat er nog nooit zoveel beton gevloeid zal hebben als in de komende jaren.”

Grote ambities

Dat Bostoen de toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet, heeft niet alleen te maken met de demografische evolutie die om steeds meer woonunits vraagt, maar ook met het feit dat het bedrijf zich sterk maakt perfect te kunnen inspelen op de eisen van de verschillende doelgroepen. “Nadat we de afgelopen jaren vooral hebben gebouwd op de gronden die we al in bezit hadden, staan wij nu met een grote portefeuille weer klaar om in 2019 toekomstgericht opnieuw heel wat projectgrond te kopen”, stelt Johan De Vlieger nog. “Bovendien zullen we met Bostoen en met ons Waalse zusterbedrijf Jumatt in 2019 zowat 25 nieuwbouwprojecten opstarten. Dat betekent dat we om de veertien dagen aan een nieuw project beginnen. Om het met de historische woorden van Jan Becaus te zeggen: dat is geen kattenpis, want het vergt heel wat organisatorisch en logistiek talent om alles in goede banen te leiden. In totaal is dat goed voor zowat 400 woonunits op jaarbasis. Dat zijn zowel woningen als appartementen van verschillende omvang, op kernversterkende locaties. Met ons ruime aanbod aan koop- en huurmogelijkheden maken we als aanbieder van huisvesting onze slogan: “Thuiskomen, da’s Bostoen” elke dag waar.

Bron: Geert Degrande - Logic Immo