Wat is houtskeletbouw?

Duurzame houtskeletbouw woningen

De voordelen van een houtskeletbouw woning

Wooncomfort

Hout zorgt voor een hogere temperatuur van de muren, waardoor de woning aangenaam warm zal aanvoelen en minder verwarmd moet worden.

Welzijn

Dankzij de natuurlijke vochtregulering van hout wordt de omgevingsvochtigheid geabsorbeerd en opgeslagen voor drogere periodes. Dat maakt je woning gezonder en vermindert de kans op condensatie.

Veiligheid

Een houtskeletbouw is beter bestand tegen brand dan een ‘harde’ structuur. De volledig ecologische binnenbekledingsplaat van Jumatt heeft de beste brandwerendheid op de markt (klasse A0). Daarnaast staat houtskeletbouw ook bekend voor zijn weerstand tegen trillingen en aardverschuivingen.

Duurzaamheid

De talrijke houten gebouwen die honderden jaren geleden werden gebouwd en nog steeds intact zijn, zijn een mooi bewijs van de ongelooflijke levensduur van dit materiaal.

Bostoen blijft onophoudelijk zoeken naar energiezuinige oplossing

Vandaag moet een woning aan steeds meer eisen voldoen qua energieprestatie. Daarom blijft Jumatt voor zijn houtskeletwoningen onophoudelijk zoeken naar efficiënte energiezuinige oplossingen die ook financieel interessant zijn.

Een doeltreffende bouwschil voor minimale verspilling.

Onze werknemers zijn ook gespecialiseerd in luchtdichtheidsystemen. Om warmteverlies te voorkomen plaatsen zij hoogwaardige isolatie in de holle wanden. De energie die wordt gebruikt om de woning te verwarmen, wordt dus lange tijd binnenshuis gehouden, waardoor de energiebehoefte afneemt.

Al onze houtskeletbouw woningen worden onderworpen aan een luchtdichtheidstest (Blowerdoortest) door een externe en onafhankelijke instantie die de werkelijke luchtdichtheid van de woning meet.

Ultramoderne uitrusting voor een intelligent verbruik

Onze woningen zijn uitgerust met hoogrendabele verwarmingssystemen die zorgen voor een optimale temperatuur en een minimaal energieverbruik. Indien gewenst kunnen we ook warmteterugwinningssystemen (GMV), warmtepompen, vloerverwarming, zonnepanelen,… plaatsen.

Meer informatie over houtskeletbouw? Contacteer ons!