Houtskeletbouw

L'ossature bois de Jumatt

Duurzame houtskeletbouw woningen

De voordelen van een houtskeletbouw woning

 • Wooncomfort
  Hout zorgt voor een hogere temperatuur van de muren, waardoor de woning aangenaam warm zal aanvoelen en minder verwarmd moet worden.
 • Welzijn
  Dankzij de natuurlijke vochtregulering van hout wordt de omgevingsvochtigheid geabsorbeerd en opgeslagen voor drogere periodes. Dat maakt je woning gezonder en vermindert de kans op condensatie.
 • Veiligheid
  Een houtskeletbouw is beter bestand tegen brand dan een ‘harde’ structuur. De volledig ecologische binnenbekledingsplaat van Jumatt heeft de beste brandwerendheid op de markt (klasse A0). Daarnaast staat houtskeletbouw ook bekend voor zijn weerstand tegen trillingen en aardverschuivingen.
 • Duurzaamheid
  De talrijke houten gebouwen die honderden jaren geleden werden gebouwd en nog steeds intact zijn, zijn een mooi bewijs van de ongelooflijke levensduur van dit materiaal.
Duurzame houtskeletbouw woning
Duurzame houtskeletbouw woning

Bostoen blijft onophoudelijk zoeken naar energiezuinige oplossingen

Duurzame houtskeletbouw woning
Duurzame houtskeletbouw woning

Vandaag moet een woning aan steeds meer eisen voldoen qua energieprestatie. Daarom blijft Jumatt voor zijn houtskeletwoningen onophoudelijk zoeken naar efficiënte energiezuinige oplossingen die ook financieel interessant zijn.Een doeltreffende bouwschil voor minimale verspilling.

Onze werknemers zijn ook gespecialiseerd in luchtdichtheidsystemen. Om warmteverlies te voorkomen plaatsen zij hoogwaardige isolatie in de holle wanden. De energie die wordt gebruikt om de woning te verwarmen, wordt dus lange tijd binnenshuis gehouden, waardoor de energiebehoefte afneemt.

Al onze houtskeletbouw woningen worden onderworpen aan een luchtdichtheidstest (Blowerdoortest) door een externe en onafhankelijke instantie die de werkelijke luchtdichtheid van de woning meet.

Ultramoderne uitrusting voor een intelligent verbruik

Onze woningen zijn uitgerust met hoogrendabele verwarmingssystemen die zorgen voor een optimale temperatuur en een minimaal energieverbruik. Indien gewenst kunnen we ook warmteterugwinningssystemen (GMV), warmtepompen, vloerverwarming, zonnepanelen,… plaatsen.

Meer info over onze houtskeletwoningen?

Contacteer ons